Dobrodošli u svet NONI soka!


Svako od nas želi više zdravlja, više energije i izvesniju budućnost. Ako se fokusiramo na esencijalne i veoma jednostavne korake očuvanja zdravlja, taj san može biti realnost za sve nas.

Šta možemo učiniti da povećamo naše šanse u očuvanju zdravlja?           

Šta bi ste vi učinili da možete uživati u izobilju energije i boljeg zdravlja?

Koristimo reč energija jer biti zdrav znači imati energiju.Ako imate višak energije onda je vaše telo u mogućnosti da prevazidje prepreke i uživa u izobilju zdravlja. Dobro zdravlje se oslanja na dva stuba

  • Prvi i najvažniji je fizička aktivnost
  • Drug stub je ishrana.

Za većinu od nas vizičke aktivnosti su pitanje motivacije.Medjutim, ishrana je pitanje navike, edukacije i svesti o zdravlju.Stvaranje dobrih navika za poboljšanje zdravlja i edukacija u ishrani osnovna je namena  naših napora.

Posebno smo se fokusirali na izuzetna lekovita svojstva biljke noni (morinda citrifolia) i  NONI® soku.Naše je ubedjenje da je, u pogledu vašeg zdravlja, ovo istinski najvrednije štivo na koje ste naišli.

Noni sok

Zašto je Noni tako bitan

Rezultati istraživanja

21 razlog uzimanja Noni soka

kontakt

                     

Comments (0) Posted to home 04/15/2008 Edit

osnovno o NONI® soku

 

Originalni NONI® sok se spravlja  od tropske biljke noni (morinda citrifolia) koja raste na ostrvima Tahitija. Narod francuske polinezije koristio je ovu biljku za održavanje zdravlja kroz vise od 2000 godina zahvaljujući njenim neverovatnim rezultatima.

Danas ,kroz istrazivanje noni ploda, moderna nauka je potvrdila njegova blagotvorna dejstva. Noni sadrzi 155 biološki aktivnih sastojaka, od kojih svaki ima svoju specifičnu ulogu u ljudskom zdravlju.

NONI sa Tahitija i ostrvlja Francuske Polinezije, ima 20% više aktivnih i hranljivih materija od nonija sa ostalih mesta snabdevanja (Havaji, Haiti, Filipini, Indonezija...)

Najvazniji od tih sastojaka su PROXERONIN i PROXERONAZA. Ta dva sastojka omogucuju ljudskom telu stvaranje XERONINA, najvaznijeg alkaloida za obnovu svih molekula u telesnim ćelijama.

                               


 Dosadašnja svedočanstva korisnika i potvrde od strane stručnjaka (medicinara i biohemičara) su doveli do nekoliko opštih spoznaja o NONI® soku.

  

  •       podmlađuje i obnavlja ćelije u našem telu
  •       pomaže u regulaciji imunološkog siste
  •       podržava kardiovaskularni sistem
  •       izvanredni  antioksidant koji pomaže telu da se oslobodi štetnih materija i slobodnih   radikala. 
  •       poseduje vrlo značajan analgetski efekat 
  •       povećava energiju
  •      uspešno deluje kod problema sa: visokim krvnom pritiskom, atritisom, dijabetesom, menstrualnim tegobama, mentalnim depresijama, povredama, senilnošću,  probavom, arterosklerozom, krvotokom, zavisnošću o drogama, itd.
 

    

                        Doktori, naučnici i botaničari proučavaju  biljku Noni poslednjih desetak godina.Savršeni metod berbe, procesuiranja i punjenja soka i naša jedinstvena proizvodnja omogućuje da sve korisne materije noni ploda ostanu u boci.

                                                        

Može se uzimati sa svim lekovima, pri čemu omogućava efikasnije dejstvo leka, a svojim sastojcima neutrališe negativne nus pojave i štiti organizam.NONI® sok nije lek, već potpuno prirodni voćni sok i dodatak ishrani, ali deluje pozitivno na zdravlje i pobudjuje sopstvene sposobnosti tela na ozdravljenje u više od 70 bolesti.

   

Comments (0) Posted to Noni juice 04/15/2008 Edit

Rezultati istraživanja

 

 


                                  

Ovo su rezultati istraživanja (postoci uspeha u odnosu na broj pacijenata): 

Odvikavanje od pušenja

  447 58%
Moždana kap   983 58%
Problemi s bubrezima 2127 66%
Rak (tumor)   847 67%
Izgradnja mišića   709 71%
Stres 3273 71%
Nesanica 1148 72%
Debljina 2638 72%
Budnost 2538 73%
Depresije   781 77%
Astma, problemi sa disanjem 2727 78%
Opšte zdravlje 3716 79%
Artritis   673 80%
Problemi sa srcem 1058 80%
Dijabetes, Tip 1 i Tip 2 2434 83%
Alergije   851 83%
Visoki krvni pritisak   721 87%
Bolovi, glavobolja 3785 87%
Seksualnost 1545 88%
Koncentracija   301 89%
Probava 1509 89%
Pomanjkanje energije, pospanost 7931 91%

               

 

Comments (0) Posted to Rezultati istraživanja 04/16/2008 Edit

Zašto je NONI tako bitan?


 

Plod Morinde citrifolije ili «Noni» već je hiljadama godina poznat u tropskim kulturama. U poslednje ga se vreme otvoreno predstavlja kao lekovita dopuna hrani. Do sad nije bilo poznato šta se tačno može od njega očekivati, jer se teoretski jako malo znalo o tome kako jedan takav plod može imati tako čudotvorne pozitivne efekte.

Započećemo s opisom što se tačno događa s Noni sokom nakon njegovog konzumiranja. Primarni i najvažniji sastojak Noni ploda je jedna veliki molekul imenom Proxeronin. Kada popijete jednu čašu Noni soka proxeronin prolazi vašim probavnim traktom odakle dospeva u debelo crevo i dalje u jetru. Jetra je organ u kome se gomila najveći broj za život važnih hranjivih materija u našem telu. U sledećih dva sata jetra izbacuje određenu količinu tog Proxeronina u krvotok iz koga nadalje dospeva u različita tkiva.

                               

 

Tačno je da čovek dobija Proxeronin hranom koju konzumira. Ali, da li je to dovoljna količina, druga je priča. Sa mnogim dobročinstvima moderne civilizacije pojavio se i čitav niz problema. Dramatičnim porastom stanovništva u 20. veku, poljoprivreda se drastično promenila kako bi održala korak sa rastućim potrebama modernog čovjeka. Zbog porasta poljoprivredne proizvodnje bilo je neizbežno da tla za izgradnju potrebnim površinama trpe. Hemijsko đubrivo, upotrebljavano za iscrpljivanje tla, nije bilo dovoljno za zemljišta potrebnim hranjivim materijama koje bi omogućile biljkama zdrav i prirodan rast i razvoj. Iscrpljivanje tla i nezdravo đubrenje zemljišta dovelo je do raznih bolesti, te dovelo do deficita mnogih za život važnih hranjivih materija, uključujući i Proxeronin.

Osiromašivanjem tla, siromašna je ponuda prirodnih hranjivih materija povećala potrebu za dopunskim sastojcima. Ubrzan način života modernog društva povećao je proizvodnju namirnica kojima su nedostajale mnoge hranjive materija. Prosečan čovek hranom koju je konzumirao nije dobijao dovoljnu količinu Proxeronina potrebnu za pravilno funkcioniranje njegova tela tako da se pojavila potreba za dodatnim Proxeroninom. Naravno da je najbolji način dobijanja Proxreonina hranom koju konzumiramo, međutim to nije moguće pa je vrlo važno taj manjak nadoknaditi.
Niz daljnjih faktora uticao  je na povećanu potrebu za Proxeroninom u svakodnevnoj prehrani. Pojava različitih bolesti i vrio aktivan način života doveli su do povećane potrebe za proteinima u telu čoveka. Kako bi proteini mogli izvršavati zadane funkcije potrebna im je veća količina Xeronina. Kako bi povećali količinu Xeronina, u svakodnevnu je funkciju potrebno uključiti više Proxeronina. U starosti popušta naša radna sposobnost stoga su i tada telu potrebne veće količine hranjivih materija kako bi ono ostalo zdravo. U te materija ubraja se i Proxeronin.Sve gore navedene činjenice naglašavaju nužnost tela za većom količinom Proxeronina kako bi normalno funkcioniralo. Ukoliko se ta potreba ne podmiri, proteini nisu u stanju izvršavati zadane funkcije. Kao posledica javljaju se razne bolesti, iscrpljenost organizma koja može dovesti čak i do smrti. 

Vrlo je velik broj današnjih modernih bolesti uzrokovano manjkom Xeronina u našem telu. Ako je tako, unošenjem veće količine Proxeronina u organizam moguće je sprečiti pojavu tih bolesti. Na toj činjenici temelji se upotreba Noni soka. Svako ko ima nizak nivo Xeronina u telu oseća i negativne učinke slabog funkcioniranja proteina. Ako u tom trenutku započne da konzumira Noni sok i na taj način povisi nivo Xeronina, savladaće bolesti i postići će takve rezultate koji će mu se činiti čudesnima.

Temelj zbog kojeg svi govore o čudesnom Noni soku i pričaju o neverovatnim rezultatima njegovog konzumiranja, leži u činjenici da Noni sok opskrbljuje vaše telo s vitalnim hranjivim sastojkom Proxeroninom, koga u većini slučajeva nedostaje u našoj svakodnevnoj prehrani. Zbog toga je Noni sok jedinstven lekoviti proizvod. Umesto da telo opskrbljuje s aktivnim hemijskim materijama, kao što to čine mnogi lekovi i farmaceutski proizvodi, Noni sok daje telu preteče tih aktivnih hemijskih supstanci i omogućuje mu da ih ono samo iznova upotrebljava. Sok Nonija daje telu Proxeronin, ono reguliše njegov prihvat i koristi ga u onoj količini koja mu je potrebna da održi količinu Xeronina stabilnom. Količina Xeronina koju telo ne iskoristi jednostavno se iz njega izlučuje. Upravo zbog toga nije moguće predoziranje Noni sokom.

 

Comments (0) Posted to Zašto je NONI tako bitan? 04/16/2008 Edit

21 razlog za uzimanje NONI soka

  

21 razlog za uzimanje NONI soka

                                 

1. Mnogi smatraju da je antioksidantska aktivnost važna funkcija NONI soka i jedan od razloga zašto je toliko mnogo ljudi koji su ga pili izvestilo o uspešnoj borbi sa simptomima karcinoma.

2. Zbog svojih analgetičkih osobina NONI može pomoći kod ublažavanja boli. Takođe sadrži skopoletin koji djeluje protiv upala i potiskivanja hiostamina.

3. Kseronin, komponenta koju sadrži NONI sok, može pomoći kod unapređivanja zdrave strukture ćelija. NONI sok takođe može ublažiti simptome srčanih oboljenja.

4. U ispitivanju preko 25 000 osoba koje su pile NONI sok, 85% je izvestilo o smanjenom krvnom pritisku za vreme konzumacije soka.

5. NONI može pomoći kod modulacije zdravog imunološkog sistema, ili poboljšanjem već funkcionalnog  sistema.

6. Mnoge osobe koje pate od fibromijalgije doživljavaju manjak energije. Povećanje energije koja se javlja konzumacijom NONI soka, jedan je od njegovih vrlo pozitivnih efekata.

7. Veruje se da NONI ojačava i pomaže ćelijskoj strukturi. Moguće je da se ovo dešava delovanjem NONI-ja kao adaptogena koji pomaže bolesnim ćelijama da se oporave.

8. Pijenje NONI-ja može pomoći kod ublažavanja simptoma dijabetesa, putem svoje sposobnosti da podstakne stvaranje skopoletina u telu i posrednim stvaranjem dušičnog oksida.

9. NONI može pomoći kod ublažavanja teških simptoma astme tako što ojačava i modulira imunološki sistema i pojačava ćelijsku strukturu bronhiola.

10. Mnoge osobe koje pate od depresije osetile su veliko poboljšanje kad su pile NONI. Razlog ovome može ležati u sposobnosti NONI-ja da modulira prirodne biohemijske materije poput hormona.

11. Neki naučnici veruju da je NONI povezan s vrlo važnom biohemijskom materijom u telu koja se naziva skopoletin i koja može unaprediti sposobnosti tela da se odupre bolovima.

12. NONI može pomoći kod gubitka suvišnih kilograma, potpomaže dobar san, pomaže kod regulacije nivoa šećera u krvi i poboljšava delovanje antioksidansa u telu.

13. NONI može biti od pomoći onima koji pate od ADHD-a (poremećaja pažnje s hiperaktivnošću) i to kroz svoju sposobnost stvaranja nekih hemijskih spojeva u mozgu.

14. Preliminarni rezultati pokazuju da postoji veza između NONI-ja i seratonina. Istraživanja pokazuju da je NONI bio od velike pomoći kod lečenja migrena.

15. NONI sok je bio delotvoran kao pomoć pri lečenju zavisnosti o heroinu, kokainu, marihuani, nikotinu, alkoholu, lekovima i kofeinu.

16. NONI može pomoći u sprečavanju preranog zgrušavanja krvi, onemogučujući krvnim zrncima da stvaraju ugruške, povezane s udarima.

17. NONI je snažan čistač slobodnih radikala koji može dovesti do manjeg nivoa holesterola i sprečavanju oksidacije LDL holesterola (lošeg holeserola).

18. Mozak koristi NONI kako bi upravljao pamćenjem i poboljšao cirkulaciju krvi u mozgu.

19. NONI može delovati kao "molekul- glasnik" koji omogućuje bolju komunikaciju između nervnih ćelija u telu i mozgu.

20. NONI se može primeniti i površinski. Zbog svog protivupalnog i antihistaminskog delovanja, može pomoći u borbi protiv alergija, problema s kožom i upalama.

21. U  ispitivanju 25 000 osoba koje su pile NONI sok, 80% je izvestilo o opštem poboljšanju svog stanja za vreme dok su pili NONI, a 69% je reklo da ga nikada neće prestati piti.


      

                              

 

Comments (0) Posted to 21 razlog za uzimanje NONI soka 04/18/2008 Edit

Način upotrebe


Ko sme piti  noni sok?

 

 Noni Juice je za razliku od hemijskih pripravaka, potpuno prirodan proizvod (bez dodataka šećera, hemijskih materija, konzervansa i sl.). Zbog toga ,ali i njegove drevne upotrebe za prehranu, nisu poznati nikakvi negativni efekti kod njegovih potrošača. Duga upotreba, kao i savremeni rezultati, kao i brojni oduševljeni korisnici u celom svetu dokazuju da se niko, pa ni mala deca, dojenčad i trudnice ne trebaju brinuti prilikom upotrebe ovog izuzetnog soka. Svi mogu piti Noni sok, i zdravi (kao preventivu) i bolesni (kao pomoć pri izlečenju). Noni sok ne izaziva nikakve kontraindikacije i može se uzimati uz lekove. Noni povećava prohodnost ćelijskih membrana. Tako lekovi brže prolaze i jače deluju.

Kako dugo traje (rok trajanja)?

Dok je zatvorena (sa orginalnom zastitnom folijom), boca moze stajati na sobnoj temperaturi (do datuma odštampanog na originalnoj etiketi), ali nakon otvaranja mora se držati na hladnom mestu. Pre svake upotrebe bocu treba dobro promućkati.

Koliko soka piti?

Najbolji efekti se postižu kada se sok pije ujutro na prazan želudac (na tašte), pola sata pre kafe, cigareta i jela. Piti polagano u gutljajima i mućkati u ustima (osobe koje imaju problema sa desnima ili otvorenim ranama tome posvetiti veću pažnju).

Ako se ujutro piju lekovi onda prvo popiti NONI sok, sačekati 15-tak minuta, pa onda uzeti lek.
  

TEST DOZA

Deca do 16 godina: 3-5 dana  po jednu kašičicu (ujutro)

Odrasli iznad 16 godina: 3-5 dana po 15 ml odnosno jednu kašiku (ujutro)

Test doza se uzima zato što mali postotak korisnika (10%) ima reakcije pri konzumiranju noni-soka (na primer: neugodnost u želudcu, manja glavobolja, reakcije na egzotično  voće). Ako i  dođe do neke od navedenih reakcija, važno je napomenuti da je to zbog visoke koncentracije aktivnih, hranljivih  materija (fermenti, enzimi, prokseronin i dr.). Dokle  god te reakcije ne prođu  treba ostati na test dozi, a zatim nastaviti prema uputstvu.
DOZIRANJE ZA ZDRAVE OSOBE Deca do 16 godina 7 dana, nakon test doze, 15 ml (ujutro, pola sata pre jela).
Nakon toga 7 dana 2 x 30 ml (ujutro i uveče, pola sata pre jela). Posle, min. 90 dana, 15 ml (ujutro, pola sata pre jela).Nakon toga, preventivno, dovoljno je 10 ml (ujutro).
Odrasli iznad 16 god. 7 dana, nakon test doze, 30 ml (ujutro, pola sata pre jela)
Nakon toga 7 dana 2 x 30 ml (ujutro, pola sata pre jela). Posle, min. 90 dana, 30 ml (ujutro, pola sata pre jela).Nakon toga, preventivno, dovoljno je 20 ml (ujutro).

DOZIRANJE ZA OSOBE SA ZDRAVSTVENIM PROBLEMIMA

Deca do 16 godina 7 dana posle test doze 15 ml (ujutro, pola sata prje jela).
Nakon toga 7 dana 2 x 20-30 ml ujutro i uveče, pola sata pre jela).
Posle, dok se ne oseti kvalitetno poboljšanje, 2 x 15 ml (ujutro i uveče, pola sata pre jela).
Nakon toga, preventivno, dovoljno je 10 ml (ujutro, pola sata pre jela).
Odrasli iznad 16 godina 7 dana posle test doze 30 ml (ujutro, pola sata pre jela).
Nakon toga 7 dana 3 x 40-60 ml (ujutro i uveče, pola sata pre jela).  Posle, dok se ne oseti kvalitetno poboljšanje, 2 x 30 ml (ujutro i uveče, pola sata pre jela).
Nakon toga, preventivno, dovoljno je 20 ml (ujutro,pola sata pre jela).
Napomena:       Kod  težih  slučajeva (prema  svedočanstvima korisnika) nakon  udarne doze (deca:  3 x 20-30 ml; odrasli:  3 x 40-60 ml), neke  su  osobe produžavale taj period i duže od 7 dana ili su pak povećavale dozu. Ako se u organizam unese više noni-soka od potrebne količine, ne može se dogoditi nikakav kontra-efekt, jer će organizam izbaciti višak prokseronina i prokseronaze preko kože ili kroz probavu.
                                                                                                                                                                                        Ako nekome ukus noni soka nije prijatan, može dodati malo vode ili prirodnog (negaziranog) voćnog soka. U litri nonisoka se isto tako nalazi 11% prirodnog soka od grožđa i borovnice.
 

                                    

Polagano ispijanje Nonija

Evo nekoliko tehnika za polagano ispijanje Noni doza.
 
 POLAGANO ISPIJATI NONI ZA:
 
•  Akutna stanja.
•  Akutnu bol .
•  Hronični bol, da se pojačaš efekat postupka za hronična stanja.
•  Stanja kod kojih je gutanje teško.
•  Tešku bolest
•  Savladavanje težnje za nikotinom ili drugim materijama koje izazivaju zavisnost.
 
KAKO POLAGANO ISPIJATI  NONI SOK:
 
 Ulij svoj dozu Noni soka u šolju.
 
 Uzmi malu količinu soka i zadrži je u ustima najmanje nekoliko sekundi pre nego što je progutaš. Napravi razmak između svakog guckanja od najmanje nekoliko sekundi pa do nekoliko minuta.
 
 Ponavljaj korak 2 sve dok ne potrošiš sav Noni iz šojlice.
 
JOŠ O POLAGANOM ISPIJANJU  NONIJA: 
 
Umesto polaganog ispijanja iz šolje, možeš koristiti I cevčicu. One su posebno pogodne ako ne možeš sediti ili stajati. Ako imaš problema sa gutanjem, neka ti neko daje  Noni uz pomoć kapaljke.
 
Ako želiš polako ispijati Noni dok si na poslu, ponesi svoj Noni u termos boci. To će sok održati svežim.
 
Za neke osobe polako ispijanje Nonija uklanja bol efikasnije nego u slučaju
naglog ispijanja kompletne doze  Nonija.Naravno, drugi pak uviđaju da im je uzimanje kompletne doze  Noni soka odjednom od veće pomoći. Eksperimentiši da vidiš koja metoda ti više odgovara.

 

Naglo ispijanje  Nonija

KADA NAGLO PITI TAHITIAN NONI SOK:

•  Za naglo povećanje energije.
•  Kod boli.
•  Kod relativno manjih ozleda.
•  Da ti pomogne razbuditi se ujutro.
•  Da pokreneš svoje telo u fazu pozitivne promene u
ciklusu ozdravljenja.
•  Da brzo podigneš nivo zdravlja svoga tela.
•  Kod doze za traumatična stanja.
 
KAKO NAGLO PITI  NONI SOK:
 
 Ulij svoj dozu  Noni soka u šolju.
  
Popij sav sok u jednom ili dva velika gutljaja, bez zaustavljanja da uzmeš dah.
 
 
JOŠ O NAGLOM ISPIJANJU  NONIJA:
 
Ispijanje doze bez zaustavljanja da se uzme dah nije tako teško kao što to možda zvuči. Većina Noni doza se sastoji od 0,3 do 0,6 dcl tekućine. Naravno, ako Vam je fizički nemoguce odjednom popiti Noni, tada jednostavno pijte najbrže što možete.
 
Ako uzimate relativno velike doze  Nonija, poput doze za traumu (oko pola šolje  Noni soka), možda ćete morati celu dozu popiti u jednom ili dva gutljaja.
 
Kada uzimate  Noni sok radi smanjenja bolova, pokušajte svoju prvu dozu uzeti odjednom, a ostale doze ispijajte lagano.
 
Naglo ispijanje  Nonija je najdjelotvornije ako  Noni pijete na prazan želudac. Prisustvo hrane u želucu može omesti sposobnost  Nonija da «protrese» telo i stavi ga u aktivnu fazu ciklusa ozdravljenja. To je faza u kojoj dolazi do pozitivnih promena.
 

Comments (0) Posted to Način upotrebe 05/05/2008 Edit

Kako je moguće da moj lekar nije čuo za noni?

 

Noni je prirodni dodatak prehrani za koji još mnogi zdravstveni radnici uopšte nisu čuli. Pogotovo zbog zabrinutosti i opreza koji vlada u medicinskim krugovima kada se radi o novom proizvodu. Ali stvari se menjaju. Razgovarajući s mnogim lekarima iz celog sveta otkrio sam da i oni sami postupno otkrivaju pozitivne karakteristike nonija. Takođe sam shvatio da njihovo poznavanje i interes za noni dolaze od njihovih pacijenata. Mnogi ljudi, nakon što su se uverili u uspeh nonija, pitaju svoje doktore i ostale zdravstvene radnike o njemu. Mnogi tada pronalaze informacije o noniju na Internetu ili iz nekih drugih izvora kako bi bili bolje pripremljeni za razgovor o njegovom učinku kada im se postave pitanja na tu temu. Svakog dana dobijam i odgovaram na pitanja koja mi postavljaju doktori i zdravstveni radnici širom sveta o delovanju nonija.

                          

Sada je lekarskom osoblju dostupno sve vše informacija o izvrsnim svojstvima nonija.

 To znači da će sve više doktora, uključujući i vašeg, uskoro znati više o čudima tog drevnog tropskog napitka za lečenje. Ako vas zanima da li vaš doktor već ponešto zna o noniju i  NONI Juice-u, slobodno ga pitajte. I vi možete pomoći širenju informacija o noniju kako vašem doktoru tako i ostalom zdravstvenom osoblju."

 

Comments (0) Posted to Noni juice 05/06/2008 Edit

pitanja i odgovori

 

1. Šta je  NONI® sok?

 NONI® sok je prirodni sok ploda nonija koji raste na Tahitima, a pripravlja se na svojstven način.  NONI® sok nije nikakav lek; to je voćni sok koga svaki čovek može piti, trudnice i dojenčad takođe, bez rizika i/ili sporednih negativnih delovanja. Ovaj je sok bogat vitaminima, mineralima, aminokiselinama, fermentima, enzimima, ugljenohidratima i deluje na opšte poboljšanje stanja organizma. U  NONI® soku nema nikakvih dodataka kao što su sredstva za poboljšavanje mirisa, sredstva za zgrušnjavanje, zaslađivači, sredstva za konzervisanje ili bojenje. Proces prerade NONI® soka je registrovan i zaštićen od kompanije Noni International . Jedino što se dodaje tom soku, radi poboljšanja ukusa, je mala količina (11%) prirodnog soka borovnice i grožđa.

                                   

2. Šta sve sadrži noni plod?

Noni je plod biljke Morinde Citrifolije koja samonikla raste u mnogim krajevima suptropskog podneblja, a sadrži 155 biološki delotvornih sastojaka, kao što su: vitamini, minerali, aminokiseline, enzimi i antioksidanati, koji su vrlo bitni za naš organizam pošto ga brane od slobodnih radikala.

3. Zašto je  Noni International plasirao na tržište  NONI® sok u tekućem stanju, a ne u obliku praška, granula, kapsula ili kao dehidriran plod?

Nakon višegodišnjeg ispitivanja došlo se do zaključka da je noni u tekućem stanju najkvalitetnije sačuvan, a polinezijski iscelitelji koristili su ga u takvom obliku od pradavnih vremena.

4. Može li se kupiti  NONI® sok u trgovinama?

Ne,  NONI® sok može se kupiti isključivo preko savetnika  Noni Internationala. Ostali noni sokovi koji se prodaju po trgovinama samo su imitacije originalnog  NONI® soka i sumnjivog su kvaliteta.

5. Kolika je trajnost  NONI® soka?

NONI® sok prodaje se u boci od recikliranog stakla visoke kakvoće kako bi mu se produžio vek trajanja koji iznosi od 18 do 24 meseci. Jednom otvorenu bocu poželjno je čuvati u frižideru do 90 dana.

6. Zašto se kao ambalaža koriste staklene boce, a ne ekonomičnije plastične?

Pri punjenju boca noni-sokom, staklena boca dozvoljava izvođenje odgovarajućeg termičkog postupka kojim se izbegava dodavanje konzervansa. Primarna je želja  Noni International da dovede NONI® sok do potrošača u najkvalitetnijem stanju odnosno u kakvom se on koristi na polinezijskim ostrvima. Važno je napomenuti da spomenuti termički postupak ni u kom slučaju ne umanjuje kvalitet i efikasnost soka.

7. Kako ostvariti najbolje rezultate sa 100% čistim  NONI® sokom?

Noni® sok spreman je za konzumiranje direktno iz boce. Poželjno bi bilo piti 0,03 l (30ml ili dve kašike) soka dnevno. Ta se doza može povećavati, zavisno od ličnih potreba i zdravstvenog stanja. Najbolje bi bilo piti sok ujutro, pola sata pre jela, kafe ili cigarete, ali to ne mora biti pravilo. Polinezijski iscelitelji preporučuju piti noni-sok u trenucima najveće opuštenosti.

8. Koliko vremena treba da se primete prvi
rezultati?

Neke osobe primete poboljšanje stanja u roku od par dana ili nedelja, dok druge trebaju piti  NONI® sok više vremena da bi primetile rezultate. Preporučuje se svakodnevna upotreba soka barem 90 dana; rezultati testiranja su pokazali da čak 50% ispitanika oseti poboljšanje nakon 3 nedelje ili manje, 25% od 3 do 8 nedelja, a preostalih 25% od 8 do12 nedelja.

9. Mogu li trudnice, dojilje i deca piti  NONI® sok?

Mogu, bez bojazni čak i male bebe, jer je i za njih u potpunosti neškodljiv.

10. Može li se piti  NONI® sok uz lekove?

Naravno,  NONI® sok nije lek već potpuno prirodni dodatak prehrani, dakle alternativni “lek” koga svako može piti.

11. Da li je sigurno piti NONI® sok?

Noni-plod baš kao i NONI® sok apsolutno su sigurni za konzumiranje. Noni spada u voće, mada manje poznato, i kao takvo trebalo bi ga koristiti u svakodnevnoj prehrani.

12. Koji je najbolji način uzimanja NONI® soka?

 NONI® sok moguće je koristiti na mnogo načina i svi donose odlične rezultate. Može  se mešati sa raznim voćnim ili ostalim napicima, ili se može uzimati samostalno. Može se nanositi i na kožu  Hiljade ljudi svedoči o povoljnim rezultatima na bilo koji način ga uzimali.

Međutim, najbolji način uzimanja je natašte, u malim gutljajima koji se pre nego se progutaju u ustima lagano mućakaju do 1 min. Tim postupkom postiže se otapanje svih korisnih enzima.

 

13. Kako  NONI© sok utiče na ljudski organizam?


 Imunološki sistem:
Podržava prirodnu sposobnost imunološkog sistema u borbi protiv infekcija i bolesti.
Krvotok:
Noni sok je superiorni antioksidant koji pomaže telu pri regeneraciji i povećava nivo energije tela.
Probavni sistem:
Sok od noni-ja pomaže pravilnu probavu i povećava količinu hrane absorbovanu na celularnom nivou.
Koža i kosa:
Noni sok poseduje specifične komponente koje su važne za kosu i kožu. Takodje je vrlo važan pri transportu hemijskih komponentata do kože.

                                             

14.Da li je Noni Juice skup?

NONI je jedina biljka koja sadrži 155 biološki delotvornih sastojaka,a pripada skupini od 80 lekovitih biljaka koje pripadaju medicinski najdelotvornijoj biljnoj skupini staroga sveta Rubiaceae. Noni ima 800 puta više proxerina nego ananas, koji je do danas bio najveći izvor ovog sastojka. Proxeronin i proxeronasa su dva sastojka koja omogućuju ljudskom telu stvaranje xeronina, najvažnijeg alkaloida za obnovu svih molekula u ćelijama, a pokreće u organizmu mehanizam zaštite od upala i povećava otpornost na bakterije i viruse.

 Noni Juice se ne proizvodi jednostavnim načinom. Za razliku od ostalih kvalitetnih voćnih proizvoda, Noni Juice je rezultat višegodišnjih naučnih istraživanja i razvoja, rada stručnjaka za prehranu, kao i opsežnoh testiranja. Takođe, taj se proizvod mogao pronaći i pre hiljadu godina kod Tahićana s Francuske Polinezije koji su prvi proizveli sok noni.

Moderni proizvođači  Noni Juice-a proučili su njihove tradicionalne recepte i dokumente upotrebljavajući u proizvodnji njihove originalne metode uzgoja, ubiranja i obrađivanja ploda voćke Morinda citrifolia (noni). To je još jedan dokaz da su u soku sadržane i sačuvane svi kvaliteti i hranjivi sastojci noni ploda.

Takođe je zadržan jedinstven kvalitet kontrolisane proizvodnje Noni Juice-a. Svaka boca posebno podleže strogim procesima kontrole. To ne samo da garantuje kvalitet svake boce, već takođe omogućava očuvanje sastojaka iz drveta s kojeg je ubran sveži plod.

Kad uzmete u obzir sve preduzete korake prilikom proizvodnje i dostave Noni Juice vama kao potrošaču, kao i činjenicu da je potrebna samo mala količina soka da poboljša vaše zdravlje, složićete se da je Noni Juice pristupačan cenom.

Comments (0) Posted to pitanja i odgovori 05/18/2008 Edit

Poslovna prilika!

 Šta je to residual incom (eng.) ili pasivni prihod?

Pasivni prihod u suštini znači biti plaćen svaki put kada se usluga (servis) koju vi promovišete koristi.Kompozitori primaju pasivne prihode - honorare - svaki put kada se njihova pesma sluša na radiju. Njihov veliki napor da kreiraju pesmu koja će biti godinama slušana obezbediće im finansijsku nagradu za mnogo godina.

Sa druge strane, posvećeni službenik će izgraditi dobre odnose sa mušterijama koji će onda nastaviti da koriste brojne usluge koje kompanija pruža. Medjutim, kad službenik napusti taj posao, ostaće i bez svih beneficija stečenih teškim radom.

Ja nisam kompozitor, dakle kakvu nadu ja imam?

Na sreću ne trebamo biti kompozitori da bi ostvarili delić prihoda tj. honorara prisutnih na tržištu. Jedino što nam je potrebno je usluga/proizvod koji ljudi žele da dobiju/kupe od nas, ponovo i ponovo.

Danas imamo priliku  da ostvarimo naše finansijske ciljeve sa jedinstvenim proizvodom, u već potvrdjenoj kompaniji, na bezgranično širokom tržištu.

Tražimo ljude poput vas, ljude koji pokušavajući da promene stvari idu unapred.

 

Comments (0) Posted to poslovna prilika 12/03/2008 Edit


Around here

Categories

Moji linkovi

Generalna

Feeds